Stjepan Šuman

11.08.2013., nedjelja

Razgovor sa zbornim pjevačem

<40g, VSS, i to konkretan tehnički faks. Tako nekako mu i posao zvuči. Dakle, osim toga on pjeva u crkvenom zboru, što znači da je vrlo često u crkvi, katoličkoj. Mlad, obrazovan, katolik "AKTIVNI" (ide se u crkvu), i na moju izjavu da sam protiv umjetne oplodnje...
(ja sam sjedio), a on se uskočoperio, na nogama se nadvio nad mene k'o kakav strogi učitelj, podbočio se rukama o stol i kaže:
"Stipe, majke ti, jesi ti možda i protiv drugih stvari koje znače život (tipa transfuzija krvi)?"

Interpretacija:
U današnje vrijeme...ma u biti, mislim da nije potrebno objašnjavati ponovno tehnološku razinu na kojoj je ova osoba, a sve i da nije, danas se gotovo svatko služi internetom gdje su dostupne enormne količine materijala iz kojih sa da izvući toliko toga da običnom laiku na biološkom polju objasni ŠTO JE TO UMJETNA OPLODNJA. Kombinacija tehnologije umjetne oplodnje sa biološkim rezoniranjem, pa potom sa genetikom i na koncu sa teologijom, kod iskrenog katolika može rezultirati isključivo odlukom isključivog protivljenja umjetnoj oplodnji.
Međutim, neki ljudi imaju tehnologiju, odnosno informacije i pristup njoj u malom prstu, još je nisu spojili sa teologijom unatoč pohađanju crkve i pjevanju crkvenih napjeva. Ako takva osoba vlada tehnologijom pitanje je onda da li uopće promišlja riječi koje pjeva u svom crkvenom zboru. Da li uopće razmišlja o riječima koje sluša na Svetoj misi. Jedino je jasno, da bi došlo do onog pitanje od maloprije, u sustavu mora postojati neka debela crna rupa. Ili se u crkvu ide radi tradicije (ali kako onda shvatiti toliko odbijanje značenja riječi molitve i pjesme?), ili je ovdje neko drugo pitanje, ne znam koje...u svakom slučaju meni je to jezivo.
Međutim, ovo nije izolirani slučaj -ovo je problematika čitavom hrvatskog "katoličkog" naroda, koji sve ovako rezonira, samo što je ovo evo primjer malo drastičniji. Prosječni Hrvat bez problema ide na misu ali živi nešto sasvim deseto. I to ne toliko samo iz slabosti koliko iz uvjerenja koje je dio robovanja, katoličanstvu dijametralno suprotne filozofije. Filozofije iskrivljenih vrijednosti koje kad se analizira ima da padneš na guzicu.
Teško je ovdje ostati nešokiran.
Meni osobno, ovo gore pitanje je bilo šamarčina nad šamarčinama koju mi je netko tko se zove katolikom mogao ikada dati. Ovdje se radi o dijametralnom rascijepu nečeg što bi trebalo biti povezano, što je u biti jedno. A ovaj dijametralni rascijep se mjeri u svjetlosnim godinama što je mom malom mozgu jednostavno nepredočivo. Nikad vidio.
Dakle, pošto je istina samo jedna, a istine u ovom rezoniranju, ovog pjevača ne vidim ni trunke.
Gdje je komad istine o ovom pjevaču (katolik?-"katolik") ako su se tračnice kojima se predstavlja da ide (katoličanstvo) potpuno razišle?

Nastavak ovog posta slijedi jer pjevač i svira.
- 13:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2013 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio